Wat is de beste isolatie hangt af wat u wilt laten isoleren 

Dakisolatie spouwmuurisolatie vloerisolatie bodemisolatie kruipruimte isolatie  

Dakisolatie

Wanneer u van plan bent om uw woning te laten isoleren vinden wij het logisch dat u de vraag stelt wat is de beste isolatie. Veel huiseigenaren willen een zo’n groot mogelijke besparing zien te realiseren wanneer zij kiezen voor isolatie. Helaas kunnen wij niet direct antwoord geven op de vraag wat is de beste isolatie, omdat dit afhangt van uw woning en wat u wilt laten isoleren. Bij een allround gecertificeerd isolatiebedrijf als DSN-isolatie Vlijmen kunt u kiezen uit meerdere isolatie soorten. Dat is ook nodig, omdat er soms beperkingen zijn. Daarom willen wij u dit aan de hand van onderstaand voorbeeld graag toelichten. 

vloerisolatie
Bodemisolatie

Voorbeeld wat is de beste isolatie voor spouwmuren? 

Spouwmuurisolatie levert het meeste rendement qua investering op. DSN-isolatie Vlijmen heeft hiervoor twee soorten isolatie beschikbaar te weten de onbrandbare inblaaswol van Knauf of het unieke AMINOFOAM. Beide zijn absolute A-merken, maar hebben in zekere mate hun ‘beperkingen’. De onbrandbare inblaaswol van Knauf kan pas worden toegepast vanaf een spouwdikte van tenminste 5 centimeter. Wanneer uw spouw aan deze minimale afmeting voldoet, dan heeft u een spouwmuurisolatie die uitstekend is. U ontvangt op de werking een fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar. 

Echter best veel spouwmuren blijken een spouwdikte te hebben die kleiner is dan 5 centimeter dan wel door werking van de gevel niet overal even diep is. In dit soort situaties kan de onbrandbare inblaaswol van Knauf absoluut niet worden toegepast. AMINOFAOM wel. Die kan zelfs worden toegepast bij een spouwdikte vanaf 2 centimeter. U ontvangt op de werking van AMINOFOAM een garantie van 10 jaar. Een andere bijkomstigheid van AMINOFOAM is, dat dit unieke AMINOFOAM ook spouwmuren kan na-isoleren die slecht of verkeerd zijn geïsoleerd door derden.  

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie

Hopelijk hebben wij u duidelijk kunnen maken waarom wij niet direct antwoord kunnen geven op de vraag ‘wat is de beste isolatie’. Zo geldt bovenstaand voorbeeld ook voor dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en kruipruimte isolatie. Het enige waar u vanuit mag gaan is dat wij gaan voor topkwaliteit en dat u aanspraak kan maken op subsidie van de rijksoverheid. Deze subsidie kan oplopen van 15% tot 30% in 2023. Vraag daarom een gratis persoonlijk isolatieadvies aan. U weet dan precies wat de isolatiemogelijkheden zijn en hoe hoog de investeringskosten minus overheidssubsidie zijn.