Wanneer welke isolatie

Wanneer kiest u voor welke isolatie?

Isoleren is de beste optie wanneer u in de winter niet in de kou of in de zomer in de hitte wilt zitten, maar ook om uw energierekening te verlagen of schimmel, bacteriën en vocht tegen te gaan. DSN Isolatie biedt verschillende soorten isolatie aan en op basis van uw woning wordt gekeken welke isolatie het beste bij u past.

Hieronder vindt u alle type isolaties die DSN Isolatie biedt.

Vloerisolatie

Wanneer u last heeft van een koude vloer, dan kunt u kiezen voor vloerisolatie. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder kou uw woning kan binnendringen via de vloer, maar ook dat de temperatuur gelijkmatig blijft. Daarnaast houdt het vocht buiten de deur. Met vloerisolatie wordt uw huis zo’n 4 graden warmer.

Vloerisolatie wordt ook wel aangebracht in de kruipruimte en wordt daardoor ook weleens kruipruimte isolatie genoemd. Een vereiste is dat er genoeg ruimte in de kruipruimte moet zijn om het isolatiemateriaal aan te brengen. Er is minimaal 35 cm nodig bij een houten vloer en 50 cm bij een betonnen vloer.

Bodemisolatie

Ook bodemisolatie wordt kruipruimte isolatie genoemd. Vloer en bodemisolatie zijn niet hetzelfde, zie ook ons blogbericht over de verschillen tussen vloerisolatie en bodemisolatie.

De kruipruimte is een perfecte plek voor vocht, tocht, bacteriën en schimmels. Dit resulteert in een koude vloer, muffe lucht in uw huis en schimmelplekken. In principe wordt vloerisolatie geadviseerd bij eerdergenoemde problemen, maar het is niet altijd mogelijk om vloerisolatie te plaatsen. In dat geval wordt bodemisolatie aangeraden.

Dakisolatie

De grootste warmtelekken in uw huis is een dak dat niet geïsoleerd is. Dit resulteert in hoge stookkosten.

Er zijn diverse manieren om uw dak te isoleren. Dit is geheel afhankelijk van uw huis.  Bij een schuin dak kan er gedacht worden aan het isoleren van de binnen- of buitenzijde. Bij een plat dak zijn er weer andere oplossingen mogelijk. Ook kan er gekozen worden om de vloer te isoleren in plaats van het dak, wanneer uw zolder niet gebruikt wordt als leefruimte.

PIF isolatie

Voor dakisolatie en vloerisolatie werken we graag met PIF isolatie. PIF is een hoogwaardige, innovatieve en duurzame thermische isolatiefolie. U kunt meer lezen over PIF Isolatie in ons blogartikel.

Met PIF kunt u flink besparen op uw energiekosten en door het ISSO-kwaliteitscertificaat is de isolatiewaarde gegarandeerd voor uw huis. PIF isolatie is leverbaar in diverse diktes; afhankelijk van de gewenste Rc waarde en ruimte die beschikbaar is om de isolatie aan te brengen.

Wanneer kiest u voor welke isolatie?

Welke isolatie voor u geschikt is, is volledig afhankelijk van uw situatie en wensen. Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken om vervolgens een advies en een offerte met een eerlijke prijs op te stellen. Vraag nu gratis een vrijblijvend isolatie advies aan.