Vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte kan zorgen voor veel ongemakken in huis. Het zorgt voor schimmels, vochtplekken en ongedierte. Problemen die u graag zo snel mogelijk opgelost ziet worden.

Het vocht dat ontstaat in uw kruipruimte zorgt ervoor dat het vochtgehalte in uw woning stijgt. Dit zorgt voor schimmels en er kan houtrot door ontstaan. In onderstaand artikel wordt beschreven wat de oorzaken zijn van vocht in uw kruipruimte en hoe dit opgelost kan worden.

De oorzaken van een vochtige kruipruimte

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat u vocht in uw kruipruimte heeft. Een van de belangrijkste oorzaken is dat het vocht tegen de onderkant van uw vloer aankomt omdat het gaat condenseren. Het condenseren wordt veroorzaakt doordat er weinig tot geen ventilatie plaatsvindt in de kruipruimte.

Ook een hoge stand van het grondwater kan ervoor zorgen dat de kruipruimte vochtig wordt. Het water wat in de kruipruimte zit gaat verdampen zoals hierboven beschreven. Hetzelfde geldt wanneer u last heeft van een breuk in uw riolering.

Als uw kruipruimte te vochtig is, stijgt de vocht op en zoekt zijn weg door de kieren van uw vloer of komt via de meterkast naar boven. Dit resulteert in schimmels op onder andere plinten en muren. Dit kan u oplossen door de kruipruimte af te dekken zodat de vocht niet uw woning kan binnendringen.

De gevolgen van een vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte kent zowel negatieve gevolgen voor uw woning als voor uw gezondheid.

Door een vochtige kruipruimte zal u in andere plekken van uw woning ook last krijgen van vochtproblemen. Doordat het vocht vanuit uw kruipruimte opstijgt, komt er extra vocht in uw huis. Dit kan oplopen van 1 tot 10 liter per dag. Dit kunt u merken doordat uw ramen beslaan. Daarnaast krijgt u schimmels en vochtplekken in uw huis. Beide zijn niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Zowel de schimmels als de hoge luchtvochtigheid zijn beide schadelijk voor uw longen.

Wanneer u veel vocht in uw huis heeft, kunt u uw woning ook moeilijker verwarmen. Hierdoor zult u meer gas moeten stoken voor een aangenaam resultaat en zal uw stookkosten enorm stijgen. Zeker in deze tijden wilt u dat voorkomen!

Als laatste kan een vochtige kruipruimte ervoor zorgen dat er houtrot ontstaat in uw woning. De houten balken worden aangetast door het vocht, wat een negatief effect heeft op uw vloer en op uw leidingen. Deze kunnen gaan roesten en daardoor kunnen er barsten ontstaan. De kosten om dit op te lossen wilt u voorkomen.

De oplossing voor een vochtige kruipruimte

Graag komen wij bij u langs om te kijken waarom uw kruipruimte vochtig is. Na ons onderzoek komen we met een passende oplossing. Vaak is dit al vrij eenvoudig op te lossen door het plaatsen van isolatie.

Vraag een gratis advies aan huis!