Vloerisolatie laat temperatuur vloer 4 graden stijgen  

Dankzij duurzaam isoleren vloeren komt er minder kou in uw woning  

Vloerisolatie zorgt ervoor, dat er minder kou uw woning kan binnendringen via de vloer. Onder veel woningen bevindt zich een kruipruimte. Uw vloer bevindt zich op deze koude en vaak vochtige ruimte. Met duurzame vloerisolatie wordt uw vloer zo’n 4 graden warmer. Dat voelt niet alleen prettig aan, maar dit zorgt direct voor een besparing energieverbruik! 

Volgens berekeningen van Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. 

Duurzaam isoleren

Wat is vloerisolatie? 

 Er is een verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie. Beide worden ook wel kruipruimte isolatie genoemd. Deze vorm van vloer isoleren gebeurt via de kruipruimte. Naast bodemisolatie en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters. Voor het grootste rendement wordt vaak gekeken naar een combinatie van deze elementen. 

Uw kruipruimte duurzaam isoleren?

Het isoleren van uw vloer lost veel problemen op. Heeft u last van een koude vloer, tocht in huis of een vochtige kruipruimte? Vloerisolatie is dan de perfecte oplossing. DSN isolatie werkt met 2 soorten vloerisolatie. Hieronder leggen wij u de verschillen uit: 

PIF vloerisolatie 

Het warmteverlies in een woning bestaat voor 60% uit straling en 35% uit geleiding. Warmtegeleiding is te isoleren d.m.v. stilstaande lucht en warmte straling is alleen te isoleren met een materiaal dat infraroodstraling goed weerkaatst. 

PIF isolatie is een folie dat stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating combineert. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal, dat het gehele warmteverlies van de woning isoleert. Ondanks een geringe dikte wordt een zeer hoge isolatiewaarde behaald. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer tevens beschermd tegen vocht. 

PIF isolatie is leverbaar in diverse diktes; afhankelijk van de gewenste Rd waarde en ruimte die beschikbaar is om de vloerisolatie aan te brengen. 

Om de levensduur van de folie te kunnen blijven garanderen wordt het aluminium bij PIF Isolatie beschermd door extra luchtkamers. Hierdoor blijft het aluminium beschermd, kan het niet verouderen en blijft het aluminium de warmtestraling weerkaatsen. 

PIF vloerisolatie

DSN isolatie is PIF Certified installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Dit biedt u 15 jaar garantie op uw isolatie. 

Download hier de brochure van PIF vloerisolatie 

TONZON vloerisolatie 

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere en vaak vochtige kruipruimte. De vloerisolatie van TONZON is een Thermoskussen. 

Dit isolatiemateriaal kan warmtestraling trapsgewijs tot vrijwel nul reduceren. Dit isolatiemateriaal is opvouwbaar en ideaal voor het verwerken in krappe kruipruimtes. Wat deze Thermoskussens een geschikte en logische keuze maakt is dat deze kussens een hogere isolatiewaarde hebben dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. 

TONZON isolatie

Door deze methode van isoleren worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden ze de warmte veel langer vast. Het Thermoskussen van TONZON is het enige vloerisolatiemateriaal met DUBO-Keur

Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem met speciale folie op de bodem en het isoleert de vloer perfect met Thermoskussens. 

DSN isolatie is een ervaren en gecertificeerde isolatie installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Isoleert u uw woning met Tonzon vloerisolatie dan ontvangt u een woning gebonden echtheid- en garantiecertificaat met 10 jaar garantie. 

Aanvullende werkzaamheden

Naast bodem- en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters. Voor het grootste rendement wordt vaak gekeken naar een combinatie van deze elementen:

Wanneer u uw bodem of vloer laat isoleren is het in sommige gevallen ook aan te raden om tochtkieren in uw kruipruimte te dichten. Uiteraard adviseren wij u hierover na inspectie van uw kruipruimte.

Voor een goede luchttoevoer in uw kruipruimte is het belangrijk dat er voldoende  ventilatieroosters aanwezig zijn. Het aantal ventilatieroosters in een kruipruimte is afhankelijk van het woonoppervlak en het aantal compartimenten in de kruipruimte. Bij een inspectie kijken wij naar de ventilatie van uw kruipruimte: is deze voldoende of is het aanbrengen van extra ventilatiekokers noodzakelijk? Zonder goede ventilatieroosters heeft vloerisolatie namelijk weinig of geen effect.

Voor kruipruimte ventilatie boren wij gaten in de buitenmuren van uw woning net boven het maaiveld. Deze boorgaten gaan schuin naar beneden, naar de kruipruimte. In de gaten worden ventilatiekokers bevestigd. De boorgaten worden netjes afgewerkt met een rooster, zodat de koker niet verstopt raakt.

U zult al snel merken dat door de natuurlijke luchtstroom vocht en nare luchtjes verdwijnen. Zo voorkomt u kostbare schade aan uw fundering, houtrot, dure renovatiekosten en schimmel

Dient uw kruipluik vervangen te worden? Wij denken graag met u mee!

Welke soort vloerisolatie is voor u bij uitstek geschikt? 

Dankzij onze zeer brede isolatie ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort vloer- en of bodemisolatie voor uw situatie het meest geschikt is. Wij adviseren u graag doormiddel van een vrijblijvend adviesgesprek. We komen graag op afspraak bij u langs, inspecteren uw woning en geven u vrijblijvend een maatwerk advies en indien gewenst een maatwerk offerte. 

Is er een subsidie voor vloerisolatie? 

Ja! De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is een landelijke subsidie voor particulieren en VvE’s. U komt voor SEEH in aanmerking als u minimaal 2 isolatiemaatregelen doorvoert aan uw woning. U isoleert dus uw dak én een ander deel van uw huis, zoals uw vloer, gevel of ramen. Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u naar de website rijksoverheid