Vloerisolatie: warme vloer + besparen

Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder kou uw woning kan binnendringen via de vloer. Onder veel woningen bevindt zich een kruipruimte. Uw vloer bevindt zich op deze koude en vaak vochtige ruimte. Met vloerisolatie wordt uw zo’n 4 graden warmer. Dat voelt prettig aan en u bespaart direct op de energiekosten!

Volgens berekeningen van Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie  vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening.

 

Wat is vloerisolatie?

Er is een verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie. Beide worden ook wel  kruipruimte isolatie genoemd. Dit omdat deze vorm van isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Naast bodem en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters. Voor het grootste rendement wordt vaak gekeken naar een combinatie van deze elementen.

Uw kruipruimte isoleren?

Het isoleren van uw vloer lost veel problemen op. Heeft u een koude vloer, toch in huis of een vochtige kruipruimte? Vloerisolatie is de oplossing. DSN isolatie werkt met 2 soorten vloerisolatie. Hieronder leggen wij u de verschillen uit:

PIF vloerisolatie

Het warmteverlies in een woning bestaat voor 60% uit straling en 35% uit geleiding. Warmtegeleiding is te isoleren d.m.v. stilstaande lucht en warmte straling is alleen te isoleren met een materiaal dat infraroodstraling goed weerkaatst.

PIF-isolatie

PIF isolatie is een folie die stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating combineert. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal dat het gehele warmteverlies van de woning isoleert. Ondanks een geringe dikte wordt een zeer hoge isolatiewaarde behaald. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer tevens beschermd tegen vocht.

PIF isolatie is leverbaar in diverse diktes; afhankelijk van de gewenste Rc waarde en ruimte die beschikbaar is om de isolatie aan te brengen.

Om de levensduur van de folie te blijven garanderen wordt het aluminium bij PIF Isolatie beschermd door extra luchtkamers. Hierdoor blijft het aluminium beschermt, kan hij niet verouderen en blijft het aluminium de warmtestraling weerkaatsen.

DSN isolatie is PIF Certified installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Dit biedt u 15 jaar garantie op uw isolatie.

Download hier de brochure van PIF vloerisolatie

Gratis advies op maat

TONZON vloerisolatie

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere en vaak vochtige kruipruimte. De vloerisolatie van TONZON is een Thermoskussen.

Dit isolatiemateriaal kan warmtestraling trapsgewijs tot vrijwel nul reduceren. Doordat dit isolatiemateriaal opvouwbaar is is ideaal voor het verwerken in krappe kruipruimtes. Wat deze Thermoskussens echter nog meer een logische keuze maakt, is dat deze kussens een hogere isolatiewaarde hebben dan dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim.

Door deze methode van isoleren worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het Thermoskussen van TONZON is het enige vloerisolatiemateriaal met DUBO-Keur.

Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem met speciale folie op de bodem en het isoleert de vloer perfect met Thermoskussens.

DSN isolatie is een ervaren isolatie installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Isoleert u uw woning met Tonzon vloerisolatie dan ontvangt u een woninggebonden echtheid- en garantiecertificaat met 10 jaar garantie.

Gratis advies op maat
Specificaties

ALGEMEEN

Type: Reflectiefolie
Materiaal: Kunststof
Eigenschap materiaal: Isolerend
Materiaal (detail): Polyethyleen (PE)

AFMETINGEN

Oppervlakte: 10 m²
Lengte op rol: 8,40 m
Gebruik: Binnen/buitengebruik
Bevestigingsmethode: Klemmen, Verankeren
Beoogd gebruik: Voorzetwanden, Plat/schuin dak, Begane grondvloer, Plafond, Scheidingswand, Spouwen, Garagedeuren

Technische KENMERKEN

Rd waarde: 3.52 m²K/W T/m 9.33 m²K/W
Brandklasse: E
Inclusief spijkerflens: Nee
Dampdichtheid: Dampdicht
Vorm: Rol
Dampdichte laag: Ja
Geschikt voor: Binnenmuur

Welke soort vloerisolatie is voor u geschikt?

Door onze zeer brede isolatie ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort vloer- en of bodemisolatie voor uw situatie geschikt is. Wij adviseren u graag middels een vrijblijvend advies gesprek. We komen graag bij u langs, inspecteren uw woning en geven u een vrijblijvend advies en offerte.

Is er een subsidie voor vloerisolatie?

Ja! De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is een landelijke subsidie voor particulieren en VvE. U komt voor SEEH in aanmerking als u minimaal 2  isolatiemaatregelen doorvoert aan uw woning. U isoleert dus uw vloer én een ander deel van uw huis, zoals dakisolatie, gevel of ramen. Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.

kruipruimte-isolatie

Besparen met isolatie?

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan:

Isolatie advies aanvagen