Vloerisolatie draagt bij aan uw gezondheid

Isolatie draagt bij aan uw gezondheid

Het plaatsen van isolatie aan uw woning zorgt voor een betere leefomgeving en een gezonder leefomgeving. Dit heeft een positief effect op uw gezondheid maar ook op de gezondheid van uw gezin.

In dit artikel leggen wij u alle voordelen uit wanneer u kiest om uw woning te isoleren.

Door vloerisolatie heeft u geen koude vloer meer

Een geïsoleerde vloer zorgt ervoor dat uw vloer minder koud is. Dit is aangenaam voor uzelf maar ook voor kleine kinderen. Kleine kinderen die kruipen of op de vloer spelen, hebben vaak last van een verkoudheid.

Door uw vloer te isoleren kunnen kinderen met een gerust hart op de grond spelen.

Isolatie helpt tegen vochtophopingen

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van vocht in uw woning op de gezondheid. De resultaten uit deze onderzoeken geven allemaal aan dat een te hoge luchtvochtigheid in uw woning allerlei gezondheidsklachten met zich meebrengen, zoals het hebben van pijnlijke spieren, gewichtsproblemen en problemen aan de luchtwegen.

Vloerisolatie verhelpt huisstofmijten, bacteriën en schimmels

Door het plaatsen van vloerisolatie heeft u geen last van vocht zoals hierboven beschreven. Dit zorgt er tevens voor dat huisstofmijten en andere bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen, wat bevorderlijk is wanneer u last heeft van allergieën. Klachten als hoesten, hoofdpijn, vermoeidheid en benauwdheid zullen verminderen wanneer uw vloer goed geïsoleerd is.

Hetzelfde geldt voor het hebben van schimmels in uw woning. Deze worden verholpen door het plaatsen van isolatie.

Isolatie tegen ongedierte

Veel ongedierte zijn gek op een woning met een hoge luchtvochtigheid. Ongedierte als pissebedden, zilvervisjes, muggen en muizen/ratten gedijen hier goed op. Ze zijn niet alleen erg vervelend, maar kunnen daarnaast ook ziektes met zich meebrengen.

Het is dus belangrijk wanneer u last heeft van ongedierte om de luchtvochtigheid in uw woning te laten dalen zodat het voor ongedierte geen aangename plek is om te verblijven. Dit kunt u het beste doen door het plaatsen van isolatie.

PIF isolatie, een bewuste keuze

Wederom is in het nieuws gekomen dat purisolatie schadelijk is voor uw gezondheid wanneer dit wordt toegepast in uw woning. Niet alleen purisolatie kent negatieve bijwerkingen, maar ook diverse andere isolatiematerialen schijnen niet goed te zijn.

Daarom werken wij voornamelijk met PIF isolatie. Tijdens het aanbrengen van PIF komen er geen stoffen vrij die schadelijk zijn voor uw gezondheid. PIF isolatie is een folie die stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating combineert. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal dat het gehele warmteverlies van de woning isoleert. Ondanks een geringe dikte wordt een zeer hoge isolatiewaarde behaald. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer tevens beschermd tegen vocht en daarmee biedt het alle voordelen zoals hierboven beschreven.

Wilt u een gezonder leefomgeving door isolatie?

Heeft u nog geen isolatie in uw woning geplaatst? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies aan woning! Daarnaast kunnen wij u informeren over de nieuwe subsidieregeling die per april van kracht is omtrent de verduurzamingsmaatregelen rondom uw woning.