Subsidie isolatie 2022

Update 1-5-2022: Heeft u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel toegepast aan uw huis? 

Heeft u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel toegepast aan uw huis? Dan is het vanaf volgend jaar mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen. Voldoet uw aanvraag aan de gestelde voorwaarden, dan ontvangt u tot 15% van de kosten als subsidie terug.

Combineert u een maatregel met een tweede isolatiemaatregel, dan ontvangt u tot 30% van de totale kosten als subsidie terug. Lees hierover meer in onderstaand artikel.

Sinds 1 januari 2022 is er een nieuwe subsidieregeling ingegaan omtrent de verduurzamingsmaatregelen rondom uw huis. Bij het uitvoeren van minimaal 2 maatregelen heeft u recht op 30% kostenvergoeding. Dit percentage lag voorheen op 20%.

Naast het aanschaffen van een warmtepomp of een hybride warmtepomp wordt ook isolatie (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) meegerekend als één van de verduurzamingsmaatregelen. Ten opzichte van voorgaande jaren is ook het minimale m2 verlaagd, waardoor u bij een kleinere oppervlakte alsnog recht heeft op subsidie. Alle overige wijzigingen kunt u lezen op RVO.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Bent u eigenaar van een woning? Dan kunt u gebruik maken van de regeling onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). U kunt uw subsidieaanvraag indienen bij de ISDE wanneer u twee isolerende maatregelingen treft rondom uw woning. Vereniging van Eigenaars (VVE) kunnen via Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) hun subsidie aanvragen.

Het isoleren van uw woning behoort tot één van de maatregelingen in de ISDE subsidie regeling. Dit geldt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en zolder/vlieringvloer. Daarnaast is het mogelijk om isolatiemaatregelen te combineren met een zonneboiler, warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of vervangen van beglazing om subsidie te ontvangen.

U dient wel rekening te houden met isolatie dat er een minimale m2 afgenomen moet worden om te voldoen aan de voorwaarden. Voor dak-, vloer-, en bodemisolatie geldt een minimale afname van 20 m2. Ook de periode van het aanschaffen van de isolatie is van belang. Alle isolatiemaatregelen die na 31 december zijn aangebracht zullen vergoed worden onder de nieuwe regeling. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u alle voorwaarden omtrent isolatiemaatregelen, subsidiebedragen m2 en isolatiewaardes.

Subsidie aanvragen

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u uw subsidie aanvragen. Mocht u nog vragen hebben omtrent de subsidie, dan helpen wij u graag verder.

Wilt u graag een vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.