Kruipruimte isoleren vergroot het woongenot in uw huis 

Bovendien wordt uw energieverbruik met 14% tot 20% verkleind  

vloerisolatie

De bron van veel kou en tocht komt via de vloer begane grond. Hier is absoluut iets aan te doen door voor duurzaam kruipruimte isoleren te kiezen. Dit is feitelijk een uitgebreide vorm van vloerisolatie die een besparing oplevert van 14% tot 20% op uw energiegebruik. Bovendien neemt het woongenot in uw woning aanmerkelijk toe, omdat de temperatuur van de vloer begane grond met zo’n 4 graden toeneemt. En dat ervaart u direct. 

vloerisolatie
vloerisolatie

Kan kruipruimte isoleren altijd worden toegepast? 

Helaas moeten wij deze vraag met nee beantwoorden. Sommige woningen hebben helemaal geen kruipruimte of deze is te laag. Ook kan het zijn dat er gedurende meerdere maanden per jaar water in de kruipruimte staat vanwege het hoge grondwaterpeil. Daarom kunnen wij uitsluitend een concreet antwoord op uw vraag geven of kruipruimte isoleren mogelijk is, wanneer onze isolatiespecialist de kruipruimte heeft geïnspecteerd. Aan deze inspectie zijn geen kosten verbonden. Wij adviseren u om dan gelijktijdig een compleet isolatie adviesplan op te laten stellen, zodat u weet wat eventuele verbeterpunten voor het isoleren van uw woning in de toekomst zijn. 

vloerisolatie

Kruipruimte isoleren is een combinatie van vloer- en bodemisolatie 

Indien de mogelijkheid zich voordoet adviseren wij altijd om zowel voor vloer isoleren als bodem isoleren te gaan. Voor het isoleren van de vloer aan de onderzijde adviseren wij twee topmerken te weten TONZON of PIF-vloerisolatie. Dit zijn op afstand de beste isolatie merken. Tijdens het aanbrengen kunt u in tegenstelling tot purschuim veilig in de woning blijven. Bij purschuim wordt gebruik gemaakt van giftige chemicaliën. Voor bodem isoleren maken wij gebruik van een noppenfolie die op de vochtige grond wordt gelegd. Helemaal bij kruipruimte isoleren is het van belang dat er goed geventileerd wordt. Een gecertificeerd isolatiespecialist weet waar hij op moet letten en hoeveel ventilatieroosters er geplaatst moeten worden.   

Aantrekkelijke subsidieregeling 2023 rijksoverheid voor isoleren 

Wanneer u voor één verbeterpunt kiest qua isolatie komt u in aanmerking voor 15% subsidie. Laat u binnen één jaar 2 verbeterpunten uitvoeren, dan komt u zelfs in aanmerking voor 30% subsidie. Aantrekkelijker kan het niet worden en de vraag is gerechtvaardigd of deze hoge subsidie de komende jaren op dit niveau gehandhaafd blijft. Wilt u meer informatie over kruipruimte isoleren? Vraag dan kosteloos een maatwerk isolatie advies aan.