Isoleren in de zomer

Isoleren is een van de populairste maatregelen om uw woning duurzaam te maken. Wat ons echter opvalt is dat er in de zomer minder nagedacht wordt over isoleren, terwijl het ook in de zomermaanden heel belangrijk is om uw huis te isoleren. In dit artikel leest u vijf voordelen van het isoleren van uw woning in de zomer.

Een koele woning

Met het isoleren van uw woning zorgt u ervoor dat uw woning in de winter lekker warm is, maar in de zomer koel. Dit komt door het feit dat een geïsoleerde woning voor een beperkte warmtetransitie zorgt.

Een tip in de zomer is wel om gebruik te maken van een zonnescherm, want wanneer de warmte eenmaal in uw huis zit, dan kan het er minder goed uit.

Wachtrijen zijn korter

Aangezien iedereen in de winter nadenkt over isoleren, ziet u dat de wachtrijen en drukte op de isolatiemarkt groot is. Dit dankzij het feit dat er eerder nagedacht wordt op isoleren wanneer het koud is.

Dit in tegenstelling tot de zomermaanden. Het is minder druk waardoor u sneller geholpen wordt.

Minder problemen rondom isoleren

In de winter bestaat de kans dat er meer omstandigheden zijn waardoor isoleren lastig wordt of niet uitgevoerd kan worden. Denk hierbij aan vochtproblemen, slecht weer enzovoorts. Om te kunnen isoleren zal er in de meeste gevallen extra maatregelen genomen moeten worden, welke gepaard gaan met extra kosten.

In de zomermaanden is de kans op minder goede omstandigheden kleiner. De ideale periode om te isoleren.

Geld besparen op de energierekening

Het ideaalste is om direct te besparen op uw energierekening wanneer het buiten kouder wordt. Dit doet u door te isoleren in de lente of zomer. Doordat het aangenamer binnen is, zal u zien dat de verwarming langer uitblijft. Wanneer de verwarming toch aangaat, zal u zien dat de gestookte warmte beter in huis blijft hangen, waardoor er minder energie nodig is en u honderden euro’s per jaar bespaard.

Wanneer u in de winter isoleert, zal u de eerste periode dus nog flink moeten stoken om uw woning aangenaam te maken.

Korting krijgen op isolatie

Omdat de vraag naar isoleren in de zomer lager ligt, zijn er vaak kortingen te verkrijgen. Door het inzetten van korting is isoleren in de zomer goedkoper dan in de winter.

DSN Isolatie is gespecialiseerd in het isoleren van woningen. Bekijk onze verschillende isolaties: