De waarde van uw woning verhogen met isolatie

De waarde van uw woning verhogen met isolatie

Isolatie wordt vaak toegepast zodat er flink bespaard wordt op de energierekening, maar ook omdat we steeds bewuster zijn en duurzamer willen wonen. Daarnaast verhoogt isolatie het wooncomfort en zal het zorgen voor een hogere verkoopprijs van uw woning.

Er zijn een aantal factoren die meespelen in de waardebepaling van uw woning, zoals ontwerp, ligging en grootte, maar ook het verbruik speelt een grote rol. Sinds 1 januari 2008 dienen alle huiseigenaren een energielabel te overhandigen als het huis verkocht of verhuurd wordt. Hoe energiezuinig uw huis, hoe beter het energielabel en hoe hoger de verkoopprijs.

Isolatie zorgt voor waardeverhoging

Door het aanbrengen van isolatie aan uw huis, zullen uw vaste lasten dalen. In de zomermaanden zal uw woning koeler zijn en in de wintermaanden hoeft u minimaal te stoken om ervoor te zorgen dat uw woning behaaglijk is. Een woning dat goed geïsoleerd en duurzaam is, zal dus een stuk beter in de huizenmarkt liggen.

Afhankelijk van de isolatiewerkzaamheden zal bepaald worden hoe hoog de waardeverhoging van uw woning zal zijn. Uit eerdere onderzoek is gebleken dat isolatie een goede investering is en uw woningwaarde verhoogt met 75 tot 100%. Dit betekent als u op uw woning van €375.000 voor €6.000 isolatie laat aanbrengen, uw woning met 1,6% stijgt. Daarnaast vallen uw maandelijkse kosten lager uit en heeft u uw isolatie binnen een aantal jaar terugverdiend. Zeker met de huidige energieprijzen!

Kortom, isolatie zorgt voor een waardeverhoging door:

  • Uw woning wordt duurzamer;
  • Uw woning krijg een beter energielabel wat resulteert in een betere verkoopwaarde;
  • Uw woning is zuiniger en wordt daardoor meer waard;
  • Uw woning wordt minder aangetast door vocht waardoor de waarde behouden blijft.

Subsidie bij het plaatsen van isolatie

Een andere gunstige bijkomstigheid is dat de overheid het verduurzamen van uw woning stimuleert en bereid is om financieel bij te dragen aan het isoleren van uw woning. Lees hier meer over in ons blogbericht Subsidie Isolatie 2022. Wij helpen u graag verder met een van onze producten om isolatie aan te brengen in uw woning: