Dakisolatie met 15 jaar garantie bij DSN isolatie 

Bespaar direct op uw energiekosten met PIF dakisolatie 

 Warme lucht stijgt omhoog. Hierdoor gaat veel warmte verloren via uw dak. Met dakisolatie is dus veel winst te behalen. U bespaart jaarlijks fors op uw energieverbruik dankzij dakisolatie. Daarnaast maakt duurzame dakisolatie met PIF of PIR uw huis behaaglijker én verkleint u uw CO₂-uitstoot. Dit is een echte win-win situatie die zichzelf snel terugverdient. 

PIF factsheet

Besparen
voordelen dakisolatie

Wat zijn de voordelen van duurzame dakisolatie? 

  • Met duurzame PIF dakisolatie pakt u de grootste energieverspilling in uw woning aan 
  • Dankzij een aanmerkelijk lager energieverbruik (lagere energierekening) verdient u uw investering in enkele jaren terug 
  • Vergroot het wooncomfort. Duurzame PIF dakisolatie houdt uw zolder warmer in de winter en koeler in de zomer 
  • Dakisolatie draagt bij aan een beter milieu, omdat u minder CO₂ uitstoot 

Uw dak duurzaam laten isoleren met 15 jaar garantie? 

Zoals reeds aangegeven heeft dakisolatie grote voordelen. Wij isoleren het dak met PIF isolatie. DSN isolatie werkt met 2 soorten dakisolatie. Hieronder leggen wij u de verschillen uit: 

PIF isolatie onafgewerkt 

Het warmteverlies in een woning bestaat voor 60% uit straling en 35% uit geleiding. Warmtegeleiding is te isoleren d.m.v. stilstaande lucht en warmte straling is alleen te isoleren met een materiaal dat infraroodstraling goed weerkaatst. 

PIF isolatie is een folie dat stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating combineert. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal, dat het gehele warmteverlies van de woning reduceert. Ondanks een geringe dikte wordt een zeer hoge isolatiewaarde behaald. 
 
PIF isolatie is leverbaar in diverse diktes. Die zijn afhankelijk van de gewenste Resistance declared waarde (Rd-waarde) en ruimte die beschikbaar is om de isolatie aan te brengen. Om de levensduur van de folie te blijven garanderen wordt het aluminium bij PIF Isolatie beschermd door extra luchtkamers. Hierdoor blijft het aluminium beschermd, kan het niet verouderen en blijft het aluminium de warmtestraling weerkaatsen. 

Het verschil met PIF ISO fast is, dat uw dak na de plaatsing van de isolatie nog door u zelf afgewerkt dient te worden. 

dakisolatie

DSN isolatie Vlijmen is een PIF Certified installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften.Hierdoor kunnen wij u 15 jaar garantie bieden op uw dakisolatie. 

PIF ISO fast = direct afgewerkt 

PIF ISO fast is isolatie en afwerking ineen. Met PIF ISO fast is tot 50% minder arbeid nodig om een bestaande zolder aan de binnenzijde te isoleren en direct mooi af te werken. Het PIF isolatie materiaal en de afwerking zijn hierbij namelijk al met elkaar gecombineerd. 

Met PIF ISO fast wordt de montagetijd gehalveerd ten opzichte van het traditioneel isoleren en daarna afwerken. Door PIF Isolatie te combineren met een plafondpaneel ontstaat er een combinatie van hoge Rd-waarden, dun isolatie materiaal en een fraaie afwerking. Uw plafond nog stucen o.i.d. is dus niet meer nodig! 

PIF ISO fast heeft een geringe dikte, maar een uiterst hoge isolerende werking. Hierdoor kunnen zelfs de moeilijkste zolders geïsoleerd worden. 

Voordelen PIF ISO fast: 

  • Isoleren en afwerken in een keer 
  • Geen stukadoor of schilder nodig 
  • Hoge Rd-waarden leverbaar (2.5 t/m 8) 
  • Volledig op maat te leveren 
  • Leverbaar in lengtes tot 2.40 meter 

DSN isolatie is PIF Certified installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Dit levert u 15 jaar garantie op uw isolatie op. 

Bekijk hier de video “een extra kamer in 1 dag” op YouTube

Aanvullende werkzaamheden

Naast bodem- en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters. Voor het grootste rendement wordt vaak gekeken naar een combinatie van deze elementen:

Wanneer u uw bodem of vloer laat isoleren is het in sommige gevallen ook aan te raden om tochtkieren in uw kruipruimte te dichten. Uiteraard adviseren wij u hierover na inspectie van uw kruipruimte.

Voor een goede luchttoevoer in uw kruipruimte is het belangrijk dat er voldoende  ventilatieroosters aanwezig zijn. Het aantal ventilatieroosters in een kruipruimte is afhankelijk van het woonoppervlak en het aantal compartimenten in de kruipruimte. Bij een inspectie kijken wij naar de ventilatie van uw kruipruimte: is deze voldoende of is het aanbrengen van extra ventilatiekokers noodzakelijk? Zonder goede ventilatieroosters heeft vloerisolatie namelijk weinig of geen effect.

Voor kruipruimte ventilatie boren wij gaten in de buitenmuren van uw woning net boven het maaiveld. Deze boorgaten gaan schuin naar beneden, naar de kruipruimte. In de gaten worden ventilatiekokers bevestigd. De boorgaten worden netjes afgewerkt met een rooster, zodat de koker niet verstopt raakt.

U zult al snel merken dat door de natuurlijke luchtstroom vocht en nare luchtjes verdwijnen. Zo voorkomt u kostbare schade aan uw fundering, houtrot, dure renovatiekosten en schimmel

Dient uw kruipluik vervangen te worden? Wij denken graag met u mee!

Welke soort dakisolatie is voor u geschikt? 

Dankzij onze zeer brede isolatie ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort isolatie het beste aansluit bij uw wensen. Wij adviseren u graag middels een vrijblijvend advies gesprek. We komen graag bij u langs, inspecteren uw woning en geven u een vrijblijvend advies op basis van uw wensen en behoeften. Daarna ontvangt u een maatwerk offerte. 

Is er een subsidie voor dakisolatie? 

Ja! De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is een landelijke subsidie voor particulieren en VvE’s. U komt voor SEEH in aanmerking als u minimaal 2 isolatiemaatregelen doorvoert aan uw woning. U isoleert dus uw dak én een ander deel van uw huis, zoals uw vloer, gevel of ramen. Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u naar de website rijksoverheid