Dakisolatie: bespaar direct op uw energiekosten!

Warme lucht stijgt omhoog. Hierdoor gaat veel warmte verloren via uw dak. Met dakisolatie is dus veel winst te behalen. U bespaart jaarlijks honderden euro’s op de energierekening met dakisolatie. Daarnaast maakt dakisolatie uw huis behaaglijker én verkleint u uw CO₂-uitstoot.

 

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

  • Met dakisolatie pakt u de grootste energieverspiller in huis aan.
  • Dankzij een lagere energierekening verdient u uw investering in enkele jaren terug.
  • Vergroot het wooncomfort. Dakisolatie houd uw zolder warmer in de winter en koeler in de zomer.
  • Dakisolatie draagt bij aan een beter milieu omdat u minder CO₂ uitstoot.

Uw dak isoleren?

Zoals reeds aangegeven heeft dakisolatie grote voordelen. Wij isoleren het dak met PIF isolatie. DSN isolatie werkt met 2 soorten dakisolatie. Hieronder leggen wij u de verschillen uit:

PIF isolatie onafgewerkt

Het warmteverlies in een woning bestaat voor 60% uit straling en 35% uit geleiding. Warmtegeleiding is te isoleren d.m.v. stilstaande lucht en warmte straling is alleen te isoleren met een materiaal dat infraroodstraling goed weerkaatst.

PIF isolatie is een folie die stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating combineert. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal dat het gehele warmteverlies van de woning reduceert. Ondanks een geringe dikte wordt een zeer hoge isolatiewaarde behaald.

PIF isolatie is leverbaar in diverse diktes; afhankelijk van de gewenste Rc waarde en ruimte die beschikbaar is om de isolatie aan te brengen.

Om de levensduur van de folie te blijven garanderen wordt het aluminium bij PIF Isolatie beschermd door extra luchtkamers. Hierdoor blijft het aluminium beschermt, kan hij niet verouderen en blijft het aluminium de warmtestraling weerkaatsen.

Het verschil met PIF iso fast is dat uw dak na de plaatsing van de isolatie nog door u zelf afgewerkt dient te worden.

DSN isolatie is PIF Certified installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Dit biedt u 15 jaar garantie biedt op uw isolatie.

Download hier de brochure van PIF isolatie

PIF iso fast = direct afgewerkt

PIF iso fast is isolatie en afwerking in één. Met PIF iso fast is tot 50% minder arbeid nodig om een bestaande zolder aan de binnenzijde te isoleren en direct  mooi af te werken. Het PIF isolatie materiaal en de afwerking zijn hierbij namelijk al met elkaar gecombineerd.

Met PIF iso fast wordt de montagetijd gehalveerd ten opzichte van het traditioneel isoleren en daarna afwerken. Door PIF Isolatie te combineren met een plafondpaneel ontstaat er een combinatie van hoge Rc waarden, dun isolatie materiaal en een fraaie afwerking. Uw plafond nog stucen o.i.d. is dus niet meer nodig!

PIF iso fast heeft een geringe dikte, maar een uiterst hoge isolerende werking. Hierdoor kunnen zelfs de moeilijkste zolders geïsoleerd worden.

Voordelen PIF iso fast

  • Isoleren en afwerken in een keer
  • Geen stukadoor of schilder nodig
  • Hoge Rc waarden leverbaar (2.5 t/m 8)
  • Volledig op maat te leveren
  • Leverbaar in lengtes tot 2.40 mtr

DSN isolatie is PIF Certified installateur. Wij werken volledig volgens de voorschriften. Dit biedt u 15 jaar garantie biedt op uw isolatie.

Bekijk hier de video “een extra kamer in 1 dag” op youtube.

ALGEMEEN

Type: Reflectiefolie
Materiaal: Kunststof
Eigenschap materiaal: Isolerend
Materiaal (detail): Polyethyleen (PE)

AFMETINGEN

Oppervlakte: 10 m²
Lengte op rol: 8,40 m
Gebruik: Binnen/buitengebruik
Bevestigingsmethode: Klemmen, Verankeren
Beoogd gebruik: Voorzetwanden, Plat/schuin dak, Begane grondvloer, Plafond, Scheidingswand, Spouwen, Garagedeuren

Technische KENMERKEN

Rd waarde: 3.52 m²K/W T/m 9.33 m²K/W
Brandklasse: E
Inclusief spijkerflens: Nee
Dampdichtheid: Dampdicht
Vorm: Rol
Dampdichte laag: Ja
Geschikt voor: Binnenmuur

Welke soort dakisolatie is voor u geschikt?

Door onze zeer brede isolatie ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort isolatie aansluit bij uw wensen. Wij adviseren u graag middels een vrijblijvend advies gesprek. We komen graag bij u langs, inspecteren uw woning en geven u een vrijblijvend advies en offerte.

Is er een subsidie voor dakisolatie?

Ja! De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is een landelijke subsidie voor particulieren en VvE. U komt voor SEEH in aanmerking als u minimaal 2  isolatiemaatregelen doorvoert aan uw woning. U isoleert dus uw dak én een ander deel van uw huis, zoals uw vloer, gevel of ramen. Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.

isolatie dak zolder
isolatie zolder
pif dakisolatie
pif isolatie zolder
zolder laten isoleren

Besparen met isolatie?

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan:

Isolatie advies aanvagen