Bodemisolatie maakt einde aan vochtproblemen in huis 

Bodemisolatie: de oplossing voor vochtproblemen in uw huis! 

Veel woningen zijn gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege de onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Deze lucht bevat veel vocht en ook radongas dat uit de bodem ontsnapt. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorgt u in huis voor een beter en gezonder leefklimaat. 

Door bodemisolatie bespaart u direct op de stookkosten, woont u comfortabeler en gezonder. Bovendien investeert u in de levensduur van uw huis en in het milieu.

Bodemisolatie
Bodemisolatie

Voordelen duurzame bodemisolatie: 

  • Deze isolatie maakt een einde aan vochtproblemen in huis 
  • Deze isolatie geeft schimmel en bacteriën geen kans meer 
  • Bespaar tot wel 20% op uw energierekening, omdat de kruipruimte sneller opwarmt 
  • Geschikt voor huizen van alle bouwjaren 

Wat is bodemisolatie? 

 Er is een verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie. Beide worden ook wel kruipruimte isolatie genoemd. Dit komt omdat deze vorm van isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Bij bodemisolatie wordt er een noppenfolie op de vochtige grond gelegd.  

De bodem van de kruipruimte afdekken met bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van het natuurlijke radon uit de bodem tegen. Wanneer de kruipruimte van uw woning te laag is, dan kunnen wij toch uw bodem isoleren door EPS parels in de kruipruimte aan te brengen.  

Naast bodem en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters. Voor het grootste rendement wordt vaak gekeken naar een combinatie van deze elementen. 

eps parels in zak

Is bodemisolatie voor uw huis geschikt? 

 Dankzij onze zeer grote isolatie ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort vloer- en of bodemisolatie voor uw situatie het meest geschikt is. Wij adviseren u graag doormiddel van een vrijblijvend advies gesprek. We komen graag op afspraak bij u langs, inspecteren uw woning en geven u een vrijblijvend maatwerk advies en wanneer u dat wenst een maatwerk offerte. 

Is er een subsidie voor bodemisolatie? 

Ja! De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is een landelijke subsidie voor particulieren en VvE’s. U komt voor SEEH in aanmerking als u minimaal 2 isolatiemaatregelen doorvoert aan uw woning. U isoleert dus uw dak én een ander deel van uw huis, zoals uw vloer, gevel of ramen. Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u naar de website rijksoverheid