Bodemisolatie: de oplossing voor vochtproblemen in uw huis!

Veel woningen zijn gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege de onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Deze lucht bevat veel vocht en ook radongas dat uit de bodem ontwijkt. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorgt u in huis voor een beter en gezonder leefklimaat.

Door bodemisolatie bespaart u direct op de stookkosten, woont u comfortabeler en u investeert in de levensduur van uw huis en in het milieu.

Voordelen Bodemisolatie

  • Bodemisolatie maakt een einde aan vochtproblemen in huis
  • Bodemisolatie geeft schimmel en bacteriën geen kans meer
  • Bespaar tot wel 20% op uw energierekening omdat de kruipruimte sneller opwarmt
  • Geschikt voor huizen van alle bouwjaren

 

Wat is bodemisolatie?

Er is een verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie. Beide worden ook wel  kruipruimte isolatie genoemd. Dit omdat deze vorm van isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Bij bodemisolatie wordt er een noppenfolie op de vochtige grond gelegd.

De bodem van de kruipruimte afdekken met bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van het natuurlijke radon uit de bodem tegen

Naast bodem en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters. Voor het grootste rendement wordt vaak gekeken naar een combinatie van deze elementen.

Is bodemisolatie voor uw huis geschikt?

Door onze zeer brede isolatie ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort vloer- en of bodemisolatie voor uw situatie geschikt is. Wij adviseren u graag middels een vrijblijvend advies gesprek. We komen graag bij u langs, inspecteren uw woning en geven u een vrijblijvend advies en offerte.

 

Is er een subsidie voor vloerisolatie?

Ja! De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is een landelijke subsidie voor particulieren en VvE. U komt voor SEEH in aanmerking als u minimaal 2  isolatiemaatregelen doorvoert aan uw woning. U isoleert dus uw vloer én een ander deel van uw huis, zoals dakisolatie, gevel of ramen. Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.

kruipruimte-isolatie

Besparen met isolatie?

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan:

Isolatie advies aanvagen